Aktuellt

22 jun 2021

Titta på vårt event om ungas mobilitet i Norden

Den 17 juni sände Föreningen Norden och Nordjobb live från Stockholm ett idélab om ungas mobilitet i Norden.

Med eventet ville vi inspirera med samtal om framtidens arbetsmarknad och kompetenser samt värdet med internationella erfarenheter, något som mobilitetsprogrammet Nordjobb verkar för inom Norden. Men syftet var också att hämta inspiration och idéer från deltagarna, som kunde svara på frågor om deras mobilitetsdrömmar samt ställa frågor till talarna genom den interaktiva plattformen Menti.

Förmiddagen bjöd på tankar, tips och erfarenheter från befintliga och tidigare nordjobbare. Ida Berg, journalisten och poddmakaren bakom Norden Runt, befinner sig just nu som nordjobbare på Nordens hus i Reykjavik.

Grundarna till the Remote Lab i Östersund, Maria Svensson Wiklander och Jenny Sandström delade insikter och tankar om hur det är att jobba på en annan plats än där man bor. De ser en utveckling där glesbygden erbjuda hubbar för remote work med för helt nya sätt att jobba på nya platser.

Daniel Skog, påverkanansvarig på Svenska Turistföreningen, en av de organisationer som valt att rekrytera personal via Nordjobb, berättade om sitt arbete för hållbar mobilitet i Sverige. Och hur organisationen i slutet av 1800-talet grundades med inspiration från en motsvarande organisation i Norge.

Mikael Bäckström, HR Lead Freemium Business Unit/VP HR delade Spotifys syn på att skapa möjligheter för sin personal att jobba från den plats som passar bäst, med utgångspunkt från personalpolicyn Work From Anywhere.

Ingrid Johansson, ambassadör på Utrikesdepartementet, var och nordjobbade på Åland och Färöarna i slutet av 80-talet. Nordjobb blev starten på ett internationellt intresse, och särskilt för Norden. Ingrid kom efter Nordjobb att jobba både på Föreningen Norden och Nordiska Ministerrådet.

Du kan ta del av det inspelade eventet här nedan.

För den som efter att ha tittat på detta event blir intresserad av ett säsongsjobb i Norden eller vill tipsa någon i er närhet så finns det ett antal intressanta tjänster ute på Nordjobbs hemsida.

Aktuellt hos Föreningen Norden