För skolor och bibliotek

Föreningen Norden vill med sin skol- och biblioteksverksamhet sprida kunskap om Norden, initiera till vänskapsrelationer och samarbete samt ge varje ungdom en nordisk upplevelse under sin skoltid.

Här på vår hemsida hittar ni information om våra pågående projekt samt aktuella lärarkurser, seminarier och sommarläger. Här kan ni även läsa vårt digitala nyhetsbrev och få information om Nordiska lärarstipendier.

 

Skolmedlemskap/Nordiskt utbildningsnätverk

Som medlem i Föreningen Norden har skolan eller utbildningsförvaltningen (UF) dubbelt medlemskap. Skolan eller UF blir medlem ansluten till vår lokalavdelning i den kommun där den finns och även i ett nationellt utbildningsnätverk. Att vara en del av utbildningsnätverket betyder att ni får Nordisk tidskrift fyra gånger per år samt ett digitalt nyhetsbrev med nordisk information och Nordens tidning. Föreningen Norden koordinerar även och bjuder in sina medlemmar till fortbildningar, seminarier och workshops ofta i samarbete med andra aktörer. Denna information hittar ni löpande här på vår hemsida. Utöver det finns det möjlighet att söka Nordiska lärarstipendier för utbyte med de övriga nordiska länderna, för deltagande i nordiska vänskapsklasser genom Norden i Skolan samt samarbete med Nordiska språkkoordinationen.

Medlemskap hos oss innebär också att vi hjälper till med att underlätta kontakter, främja kommunikation, sprida kunskap samt med koordination.

Skolmedlemskapet är gratis men prenumerationen på Nordens tidning kostar 125 kr om ni vill ha den utskickad postalt.

För att bli medlem hos Föreningen Norden, ange om skolan är:

  • Förskola
  • Klass F-6
  • Klass 7-9/gymnasium/folkhögskola
  • Högskola/yrkeshögskola

Bli medlem

Biblioteksmedlemskap

Även bibliotek kan vara medlemmar anslutna till våra lokalavdelningar i den kommun som man finns. Vi koordinerar och bjuder in våra medlemmar till fortbildningar, seminarier och workshops, ofta ihop med andra aktörer. Att vara biblioteksmedlem hos oss innebär även att ni kan delta i olika projekt t.ex. Nordiska författarbesök, samt delta i Litteraturmånaden i November, Nordiska biblioteksveckan och Kulturmånaden i mars.

Som biblioteksmedlem får man fyra gånger per år:

  • Nordens tidning
  • Nordisk tidskrift
  • Nordiska nyheter/ Skolor och bibliotek
  • Material till Nordisk litteraturvecka

Medlemskap hos oss innebär också att vi hjälper till med att underlätta kontakter, främja kommunikation, sprida kunskap samt med koordination.

Allt detta för endast 299 kr.

Bli medlem

Inom kort kommer EU:s nya dataskyddsförordning GDPR kring lagring av namn och e-postadresser att träda i kraft. I samband med det har vi sett över och uppdaterat våra villkor för nyhetsbrev som du kan ta dela av i vår personuppgiftspolicy.

Vi hoppas att du också i fortsättningen vill fortsätta prenumerera på våra nyhetsbrev och hålla dig uppdaterad i nordiska utbildningsfrågor, men om du istället inte önskar få fler utskick från oss kan du avregistrera dig genom att skicka till [email protected]