Författarskolan för unga

Författarskolan för unga på Biskops Arnö är en del av nordiska ministerrådets satsning på barn- och ungdomslitteratur. Skolan vänder sig till ungdomar mellan 15 och 18 år i alla de nordiska länderna. De som önskar söka till Författarskolan gör det genom att skriva en text på ett bestämt tema. Aktiva författare, som också handleder ungdomarna under den vecka som Författarskolan pågår, läser ansökningstexter och gör ett urval.

Författarskolan skapar en möjlighet för ungdomar med skrivande och litteratur som sitt främsta intresse, att träffas. Med hjälp och stöd av aktiva författare får de fördjupa sina kunskaper och får bredare förståelse av språkets möjligheter som verktyg. Genom att möta andra skrivande över språkgränserna tänjs deras språk ut och blir större. Utanför det bestämda och schemalagda sker ett ständigt pågående samtal och skapande av nätverk.

De som deltagit säger alla att mötet med författarna, varandra och sammanhanget på Biskops Arnö kan sammanfattas med orden, glädje, inspiration och en stark upplevelse av litteraturens kraft.

Mer information om Författarskolan för unga hittar ni här

 

Bli medlem

Föreningen Norden är en medlemsorganisation med ungefär 13 000 enskilda medlemmar i Sveriges cirka 120 lokalavdelningar, 60 samverkande medlemmar och 400 skol- och biblioteksmedlemmar.

Bli medlem

Följ oss på facebook

Ta del av nyheter, inspiration och diskussioner kring nordiska frågor på vår facebooksida.

Klicka här!