Folkrörelse, utbildning och kunskap, Kultur och turism, Press

21 sep 2018

Föreningen Norden på Bokmässan i Göteborg 2018

Den 27-30 september finns vi på Bokmässan i Göteborg. Vi arrangerar seminarium,  samtal och kommer finnas på plats alla dagar för att berätta om föreningen och Nordiska samarbeten.

Då föreningen Norden fyller 100 år 2019 kommer vi redan nu arbeta med temat Nordens framtid. Det gör vi bland annat genom ett seminarium om ett inkluderande Norden utifrån barn och ungas perspektiv samt ett samtal om grannspråk i skolan.

Under torsdag och fredag kommer Nordisk litteratur och Norden i skolan finnas på plats i vår monter och berätta om verksamheten riktad till skolor och bibliotek.

Tillsammans med MUCF, LSU, FNUF Norden och Unga från Falköpings kommun arrangerar vi ett seminarium – Hur skapar vi ett inkluderande Norden där alla barn och unga känner att de har möjlighet att vara med och påverka samhället och sitt eget liv? Läs mer om detta event här. 

Vi arrangerar även ett samtal tillsammans med Nordisk Sprogkoordination och Norden i skolan. Moderator Solveig Malmsten, fil dr i Svenska språket på Högskolan Dalarna, tar oss genom samtalet Det är bara att kasta sig ut i det- Grannspråk i skolan under torsdagen. Läs mer om detta event här.

Ni hittar oss i  monter C02:33.

Kontakt

Julia Brink
Tel: 070-892 32 48
Mejl: [email protected]

Aktuellt hos Föreningen Norden