Allmänt

18 dec 2019

Julhälsning från oss

Vi tackar er alla för ett fantastiskt jubileumsår, fyllt av möten, nya nordiska samarbeten, kungligt firande, ordförandekonferens och en festlig nordisk litteraturvecka.

Tillsammans har vi genomfört hundratals möten både inåt för medlemmarna och utåt i samhället. Vi har synts, uppmärksammats, umgåtts, haft roligt och påverkat både opinion och beslut. Antalet medlemmar har ökat. Antalet positiva i vår omvärld har ökat. Antalet beslut på till exempel Nordiska rådet som gick i föreningen Nordens riktning med bland e-legitimation, ökad integration, hållbar utveckling och samhällssäkerhet. Kom ihåg: I juni är det fullmäktige och då kommer bland annat nya riktlinjer att diskuteras. Ha fina och sköna helger, så ses vi igen i januari. – Bo Andersson, Generalsekreterare.

Under året har:

SVT har uppmärksammat föreningen Norden tre gånger, något som nåtts av 2 miljoner tittare.

Kommuner runt om i Sverige har uppmärksammat föreningen Norden genom att bland annat flaggning, bakverk och blomsterplanteringar.

Ers kungliga höghet har uppmärksammat föreningen två gånger, med fana på nationaldagen och ett regionalt besök i Svinesundsregionen.

Ni lokalt har varit med i över 50 lokala medier, där 100 års firandet har lyfts.

Föreningen Norden har beviljat bidrag till 65 lokalavdelningar för lokala jubileumsfiranden med framtidstema.

Föreningen fick rekordmånga nya medlemmar under hösten 2019.

God Jul & Gott Nytt år!
Önskar föreningen Nordens styrelse med kansli

 

Aktuellt hos Föreningen Norden