Press och information

Här hittar du informationsmaterial, lathundar och logotyper för föreningen Nordens lokala verksamhet. Nedan finner ni vanliga frågor och svar när det gäller medlemsregistrering och hemsida.

FRÅGOR & SVAR TILL MEDLEMMAR

Vad har ni för rekommendationer till oss lokalavdelningar när det gäller Corona?
Information om föreningen Nordens rekommendationer till medlemmar kring COVID-19 finns här! Sidan uppdateras löpande. Har ni ytterligare frågor kring detta kan ni höra av er till [email protected].

Kan vi i lokalavdelningen lägga in en ny medlem själva?
Nej det går inte, det är medlemmen själv som ska välja då det är frivilligt att bli medlem. Alla nya medlemmar ska gå via hemsidan alternativt medlemsrekryteringsflyern med flaggor på. Om en person vill bli medlem men inte har ett svenskt personnummer, kontakta [email protected].

Hur vet vi om nya medlemmar blivit registrerade och betalt sin avgift?
Den som är medlemsansvarig kan logga in på KomMed och se vilka medlemmar som är aktiva(de som betalt). Styrelsen vet vem som är medlemsansvarig. Detta är bra att stämma av någon gång per kvartal för att kunna påminna medlemmar som inte betalt.

Vi vill se en lista på alla våra medlemmar till vår verksamhetsberättelse, hur hittar jag den?
Den som är medlemsansvarig kan hämta ut listor på lokalavdelningens medlemmar i KomMed. Om siffrorna är till verksamhetsberättelsen behöver vi välja medlemmar utifrån kalenderår. Styrelsen vet vem som är medlemsansvarig. Mer information finns på sida 15-17 i lathunden för medlemssystem.

Vi behöver en nya inloggningsuppgifter till KomMed, hur gör vi?
Har ni en ny medlemsansvarig behöver den personen skriva ett mail till [email protected] och be om att få inloggningsuppgifter. Detta går alltså inte att göra själv.

Hur hanteras nya medlemmar från förbundskansliet?
Inom två veckor får en ny medlem ett inbetalningskort, medlemskort och den senaste numret av Nordens tidning hemskickat till sig. Det är viktigt att ni i lokalavdelningen också välkomnar och visar vad som är på gång lokalt. Passa på att skicka ett mail eller brev om vad som händer i just er lokalavdelning.

Hur gör jag med medlemmar som inte betalat medlemsavgift?
Medlemsansvarig behöver själv påminna de nya medlemmar som inte än betalt medlemsavgift. Kontrollera gärna detta i samband med en aktivitet eller ett styrelsemöte och passa på att påminna medlemmarna att betala in medlemsavgiften.

Hur rekryterar vi nya medlemmar?
Det går att bli medlem på hemsida eller via medlemsrekryteringsflyern. Om det görs via flyern behöver den nya medlemmen själv betala via bankgiro. Se till att det står rätt adress på flyern, ”box 1083”. Om en medlem registrerar sig via hemsidan kommer ett inbetalningskort skickas hem till den nya medlemmen.

HEMSIDA

Hur kommer jag in på vår hemsida för att redigera och lägga upp information?
Ni loggar in via er lokalavdelnings sida men skriver – exempelvis laholm.norden.se/wp-admin. Ny hemsidesansvarig behöver be om ett eget inlogg, personen skickar namn, mailadress och lokalavdelning till [email protected] Användarnamn och lösenord får alla via mail när de fått uppgifter. Bekräfta inom 24h.

Hur lägger jag in en bild i ett inlägg?
Då väljer ni Lägg till media, väljer/laddar upp valfri bild och klickar på infoga. Mer information om detta finns på sida 11 i lathunden för lokala hemsidor.

Vi har en ny styrelse, behöver vi ändra även på hemsidan?
Ja. Det är viktigt att er styrelse har uppdaterade uppgifter även på hemsidan så att medlemmar eller övriga personer lätt kan kontakta er. Några har en gemensam mailadress till lokalavdelningen för att slippa använda och dela med er av era privata adresser, men det väljer ni själva.

ÖVRIGA FRÅGOR

Kan vi söka bidrag från förbundet?
Ibland har vi extra bidrag som ni i lokalavdelningarna kan söka, när så är fallet annonseras detta på hemsidan och i våra sociala medier.  Utöver detta rekommenderar vi att ni har kontakt med ett studieförbund i er kommun då de kan stötta med bidrag, lokal och kurser. Dessutom kan ni söka projektbidrag från kommunen, stiftelser och fonder.

Vi vill ha en roll-up eller en större flagga till ett arrangemang, kan vi låna från förbundet?
På kansliet i Stockholm finns två roll-ups och två flaggor som ibland går att låna, annars rekommenderar vi att ni tillsammans med andra lokalavdelningar eller distrikt köper in själva och delar på. Mallar för detta finns här!

Hur anmäler vi oss till litteraturveckan?
Nordisk litteraturvecka går att anmäla sig direkt, där finns också mer information om årets litteratur.

Vi vill ha en logga till vår lokalavdelning, hur gör vi?
Vi skapar en logga till er där det står ex ”Föreningen Norden Örebro”. Kontakta vår projektassistent Anna [email protected] så får ni hjälp.

Fick du inte svar på din fråga? Kontakta [email protected] så hjälper vi till!

Om oss

Föreningen Norden har ungefär 8000 medlemmar med lokalavdelningar på omkring 90 orter runt om i Sverige. Föreningen grundades 1919 och finns representerat i samtliga nordiska länder. Det är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation.

Bli medlem