Aktuellt

20 nov 2019

My Nordic Adventure

Att unga människor vill ut och se världen är sen gammalt. Oavsett om du kallar det ett sabbatsår för att backpacka i Asien, volontärarbete för hjälporganisationer, rumspringa eller att spendera delar av högskoletiden i ett annat land så har unga alltid letat efter nya sätt att globalisera sig. 

Men i takt med att miljömedvetenheten ökar och allt fler vill minska sitt klimatavtryck genom att flyga mindre söker vi efter världen på närmre håll. 

Norden är en region som många ibland klumpar ihop som ett område med en och samma kultur och natur: det är mycket av samma sak. Men faktum är att Norden är en smältdegel för många olika språk, kulturer, traditioner och framförallt föränderlig och smäktande natur.  

Det är därför en myt att man behöver åka långt för att få uppleva något nytt. Världen finns på närmre håll. 

Många unga väljer idag att därför titta lite närmre och vända blicken mot just nordiska äventyr, när det börjar klia i benen. Här kan du exempelvis läsa om flera upplevelser från våra Nordjobbare och deras bästa tips om hur man bäst upplever norden. Här kan du också läsa om hur Diana förverkligade sina drömmar med NordKurs. 

Drömmer du också om nya upplevelser? Dela med dig om dina drömmars äventyr och var med och tävla om ett ekologiskt resekit! 

  • Lägg upp ett foto på Instagram med #Mynordicadventure 
  • Berätta om vilket nordiskt äventyr du längtar efter 
  • Tagga en vän som borde följa med dig
  • Var med och tävla om ett ekologiskt resekit

Efter den 15 april presenteras tre vinnare.

Aktuellt hos Föreningen Norden