Allmänt

2 aug 2019

Nordiska Litteraturveckan 2019 – Fest i Norden

Föreningarna Norden i Sverige, Norge och Danmark fyller 100 år 2019 vilket också firas under Nordiska litteraturveckan.

Nordiska litteraturvecka som hålls 11-17 november 2019. Måndagen 11 november är den stora högläsningsdagen. Då blir det lässtund för barn och unga på morgonen, ”Kura Gryning”. På kvällen samlas vuxna till en stämningsfull afton med högläsning under ”Kura Skymning”. Då 2019 är året då tre av föreningarna Norden fyller hundra år är temat för årets litteraturvecka fest i Norden.  Föreningarna i Sverige, Norge och Danmark firar sina jubileum hela året´och Nordiska litteraturvecka har valt klassiker från de tre länderna som årets litteratur.

– Pippi firar födelsedag av Astrid Lindgren
(barnbok)
– Sofies värld av Jostein Gaarder
(ungdomsbok)
– Babettes gästabud av Karen Blixen
(vuxenbok)

Högläsningstexten kommer en månad innan den 10 oktober och manualen släpps första veckan i september.

Det är gratis att delta i Nordiska litteraturveckan. Registrering görs på hemsidan nordisklitteratur.org. På hemsidan finns mer information både om Nordiska Biblioteksveckan och om böckerna.
Nordisk litteraturvecka arrangeras av Föreningarna Nordens Förbund och Norden- föreningarna och understöds av Nordiska Ministerrådet.
Kontakt: Anna Berg
E-post: [email protected]

Aktivitetsbidrag Nordisk litteraturvecka
Föreningen Norden kommer att fördela ett bidrag som omfattar 82 500 kr från Regeringskansliet tilldelat föreningen för 100 års firandet. Bidraget tilldelas cirka 20 lokalföreningar för att samarrangera öppna arrangemang under Nordiska Litteraraturveckan i november. Ansök genom att kontakta kansliet.

 

Organisationsutvecklare
Julia Brink
Tel: 070-892 32 48
Mejl: [email protected]

 

Aktuellt hos Föreningen Norden