Programansvarig Engagemang och folkbildning

Föreningen Norden har i över 100 år arbetat för ökat samarbete och integration mellan de nordiska länderna. Coronapandemin har satt nordiskt samarbete under stor press samtidigt som de globala utmaningar som världen står inför ställer allt högre krav på att vi arbetar tillsammans i Norden. Vi söker nu en Programansvarig för Engagemang och folkbildning som vill vara med och lyfta föreningens arbete med medlemskap, organisering och verksamhet till nästa nivå. Tycker du att samarbete mellan de nordiska länderna är viktigt, spännande och fullt av möjligheter? Brinner du för ett starkt civilsamhälle och för att skapa engagemang både lokalt och nationellt? Har du chefserfarenhet och är en fena på strategiarbete? Då är det kanske dig vi söker.

Om oss

Föreningen Norden grundades 1919 och är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar för en integrerad och hållbar nordisk region genom lokala, nationella och transnationella verksamheter och projekt. Föreningen engagerar medborgare, lokalföreningar, skolor, bibliotek och civilsamhälle för ökad nordisk samverkan, demokrati och hållbar utveckling. Genom föreningens avdelningar bedrivs lokal verksamhet över hela landet. Vi befinner oss i en transformationsfas där nytänkande, samarbete och engagemang står i fokus när vi nu inlett arbetet med att bli den ledande aktören i Norden för stärkt nordiskt samarbete. I rollen som Programansvarig får du chans att vara med på en spännande förändringsresa med stora möjligheter att påverka. Tjänsten är en nyckelposition för att skapa föreningens framtida organisation och verksamhet.

Beskrivning av tjänsten

Som Programansvarig har du ansvar för att skapa framtidens engagemang för nordiskt samarbete över generationsgränser genom utveckling av föreningens medlemskap, kärnverksamhet och föreningens folkbildande insatser för nordiskt samarbete. Din huvuduppgift blir att vitalisera föreningens organisation och verksamhet på lokal, regional och nationell nivå, med fokus på att utveckla medlemskapet i föreningen.

Ansvarsområden

Utveckla, underhålla och förnya föreningens medlemsformer

Utveckla föreningens organisering och verksamhet på lokal, regional och nationell nivå.

Tillsammans med lokalavdelningar, samarbetspartners och skol-och biblioteksmedlemmar utveckla och genomföra folkbildande verksamhet

Utveckla föreningens ungdomsverksamhet tillsammans med vår nystartade ungdomsavdelning

Utveckla nya och befintliga samarbetsformer och partnerskap för föreningens organisationsmedlemmar och för andra externa samarbetspartners

Ansvara för digitalisering av verksamhet

Tjänsten är en chefsposition med personalansvar för 2 personer. I rollen ingår även ansvar för budget och verksamhetsplanering infom programområdet Engagemang och folkbildning, samt budgetansvar för extern projektfinansiering.

Kvalifikationer du behöver för att trivas som programansvarig

Akademisk utbildning inom statsvetenskap, samhällskunskap eller motsvarande ämne.

God kännedom om och stort intresse för nordiska frågor.

Erfarenhet av självständigt strategiskt och analytiskt arbete och en gedigen kunskap om samhällsfrågor, samhällsorganisationer, myndigheter och departement.

Tidigare yrkeserfarenhet av medlemskap och organisations- och verksamhetsutveckling på lokal, regional och nationell nivå.

Gedigen vana av att självständigt arbeta fram strategier och lösningar inom verksamhets- och organisationsutveckling samt att självständigt utveckla, producera och presentera strategiska beslutsunderlag för GS och styrelse.

Tidigare erfarenhet av arbetsledning och personalansvar.

Tidigare erfarenhet av budgetansvar och budgetuppföljning.

Om tjänsten

Anställningen är en tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning. Tjänsten är på 100% med start i mars eller så snart som möjligt. Tjänsten utgår från föreningens kansli i Stockholm och arbetsorten är flexibel. Föreningen har kollektivavtal.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 7 januari 2021. Vi läser ansökningar och gör intervjuer löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV till [email protected]. Frågor besvaras av generalsekreterare Josefin Carlring på 070-305 14 30. Läs mer om föreningen Norden på www.norden.se