Allmänt

13 mar 2020

Såhär firar du Nordens dag 2020

Fira på ert eget nordiska vis, samtidigt som ni gärna får tipsa oss och andra om  framtida nordiska initiativ.

Tiden visar att vi i Norden skall samarbeta och föreningen Norden hoppas att ni firar dagen på ert eget vis. I år kommer vi inte ha något arrangerat firande nationellt utan uppmuntrar helt enkelt er att uppmärksamma Nordens dag utifrån era egna intressen och förutsättningar den 23 mars.

Ni kan inspireras av den Åländska kocken Michael Björklunds nordiska recept, lyssna på nordisk musik eller varför inte läsa en av böckerna som är nominerade till Nordiska Rådets litteraturpris. Kanske kan ni baka nordiskt till fikat eller se på en nordisk film på Netflix. Är ni mer för ett poddavsnitt kan vi tipsa om Svensk-danska Kulturfondens nya poddserie.

Visa ert firande för oss och andra med #nordensdag.

Kommer ni dessutom på ett framtida nordiskt initiativ ni tycker vi bör driva, dela gärna med er genom #framtidensnordiskainitiativ eller helt enkelt genom att tagga oss. För hundra år sedan togs det första initiativet för ett stärkt nordiskt samarbete. 1939 initierade vi de första vänortssamarbetena i Norden, under 1940-talet tog vi tydlig ställning mot nazism och fascism, 2009 tilldelades vi ansvaret för flera uppdrag inom EU:s Östersjöstrategi. Läs mer om tio nordiska initiativ här.

Kontakt:


Organisationsutvecklare

Julia Brink
Tel: 070-892 32 48
Mejl: [email protected]den.se

Aktuellt hos Föreningen Norden