Info Norden

Ska du flytta, plugga eller jobba i de nordiska länderna? Då ska du vända dig till Info Norden! Syftet med Info Norden är att göra det lättare för dig att röra dig i Norden. Här kan du läsa om de regler som gäller för dig som flyttar, studerar eller jobbar i de nordiska länderna. Du kan även ställa frågor om din specifika situation på svenska, danska, norska, finska, färöiska, isländska och engelska.

Info Norden vill underlätta din situation genom att ge dig information om vilka lagar och regler som gäller vid flytt, pendling och plugg. Funderar du över någonting eller vill ha information kan du alltid kontakta något av Info Nordens kontor som finns bland annat i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, på Färöarna och på Åland.

Glöm inte att du även kan skicka dina frågor till kontoren med hjälp av ett elektroniskt frågeformulär som finns på Info Norden. Info Norden finns även på Facebook och Twitter.

För att att det ska vara enkelt och smidigt att röra sig i Norden, kartlägger Info Norden även problem som personer och små företag stöter på när de rör sig över gränserna. Tillsammans med bland annat Gränshindersrådet skickar de den information de får från personer om eventuella gränshinder vidare till relevanta politiker och ämbetsmän för att uppmärksamma de på problemen så att de kan hitta möjliga lösningar.

Info Norden ordnar också seminarium där de ger information till handläggare på myndigheter om de regler som gäller för personer som flyttar mellan de nordiska länderna eller på annat sätt påverkas av regler och lagar i mer än ett nordiskt land.