Ung i Norden

Redan 1978 drog engagemanget igång bland unga i föreningen Norden och då arbetade man, precis som idag, för ökad rörlighet över gränserna för unga. Ökad kontakt mellan människor skapade möjlighet för vänskap, öppenhet och förståelse. Tillsammans skulle vi bygga en trygg och demokratisk framtid i våra länder. Föreningen Norden ger än idag möjlighet för unga att skapa nya plattformar för utbyte med våra nordiska grannar.  

Här kan du även följa vårt nyhetsbrev “Vi är Norden” och ta del av historier från våra medlemmar och spännande artiklar om arbetet.  

Engagemanget för hållbar utveckling och miljö, såväl som sociala och kulturella utbyten ökar hos unga. Det globala intresset kan ibland ligga i konflikt med miljöengagemanget om man vill åka långt, men vi glömmer ofta att världen finns på närmre håll. Drivet att söka kunskap, förstå och förvalta driver en ny generation in i framtiden och i många av våra verksamheter finns det utrymme att utveckla både Norden och världen tillsammans. 

Vill du bli medlem? Här kan du se om det finns en lokalavdelning i din stad. Finns det inte? Hör av dig till oss! 

Oavsett om du studerar på högskola, folkhögskola eller en vuxenutbildning så finns det möjlighet att din skola är del av ett NordPlus nätverk. Genom NordPlus kan skolor genomföra utbytesstudier eller kortare studieprojekt på allt från 3 dagar och uppåt för studenter. Lär dig mer om detta och se om din skola har ett utbytesprogram i NordPlus databas 

För dig som är student på högskola och universitet finns chansen att söka en NordKurs. Du tillbringar då sommaren på ett annat nordiskt universitet och får lära dig språket och en del om kulturen. Läs mer och låt dig inspireras här!

Om du inte är intresserad av att studera finns alltid möjlighet att söka NordJobb. Alla deltagarländer lägger ut spännande jobb på NordJobbs portal, genom programmet få du även stöd att hitta boende för din vistelse.  

Ska du genomföra ett utbyte eller flytta inom Norden och har många frågor om detta? Info Norden hjälper dig som ska flytta, studera eller jobba inom norden med information om allt ifrån boende och lokaltrafik, till sjukvård och ekonomi.