Nordens dag

Den 23 mars firas Nordens dag, dagen då grunden för det officiella nordiska samarbetet, Helsingforsavtalet, undertecknades.

I år firas Nordens dag på Stockholm Centralstation med temat Ett norden för alla. Detta firande pågår hela dagen och ämnar även att uppmärksamma det svenska ordförandeskapsåret i ministerrådet. Tillsammans med gäster som utrikesminister Margot Wallström, jämställdhetsminister Åsa Regner, Jan Eliasson m.fl. kommer ett antal panelsamtal äga rum. Mellan panelsamtalen kommer även nordiska artister att uppträda. På plats kommer även de nordiska ländernas ambassader finnas. Mer information om Nordens dag finns på www.norden.se/nordensdag.

Dagen firas i hela Norden och föreningen Norden uppmanar alla kommuner att flagga på Nordens dag och uppmärksamma det nordiska samarbetet i kommunen.

I anknytning till Nordens dag anordnas även ett nordiskt gästabud. Det nordiska gästabudet är en nordisk fest med mat och underhållning i fokus. Årets festmeny har anknytning till alla nordiska länder.

Mer information om det nordiska gästabudet finns på www.norden.se/for-skolor-och-bibliotek/nordiskt-gastabud.