Nordjobb

Föreningen Norden har förmedlat cirka 27 000 sommarjobb i Norden. Det ger unga en stor möjlighet att upptäcka den nordiska arbetsmarknaden, skapa kontakter och bygga nätverk.

Ett nordiskt arbetsmarknadsprogram

Den fria rörlighet inom Norden möjliggör en stor arbetsmarknad. Genom arbetsmarknadsprogrammet Nordjobb öppnar vi möjligheten för unga att upptäcka den nordiska arbetsmarknaden genom säsongjobb i Danmark, Finland, Färöarna, Grönland, Island, Norge, Sverige och Åland.

Säsongsjobb inom flera branscher

Det är attraktiva arbetsplatser vi förmedlar och erbjudandet riktar sig till personer mellan 18-30 år som talar danska, norska eller svenska. Jobbet vi förmedlar finns i olika branscher som till exempel hotell och vandrarhem,  jordbruk, restaurang, fabriks- och lagerarbete samt jobb på vårdhem och förskolor.

Vi hjälper med boende

Nordjobb hjälper dig dessutom med att hitta ett ställe att bo på, med skattekort och personnummer samt erbjuder ett spännande kultur- och fritidsprogram.

Du kan inte få jobb i ditt hemland och du betalar skatt i det land där du arbetar men självklart får du alltid lön i enlighet med överenskommelse. Det är arbetsgivaren som fattar beslutet om vem som blir anställd.

Resa och boende får du betala själv.

Krav för att kunna söka Nordjobb:

– Du ska vara medborgare i ett nordiskt land eller ett EU-land.

– Du ska vara mellan 18 och 30 år gammal.

– Du ska behärska danska, norska eller svenska tillfredsställande.

Du kan läsa mer om Nordjobb och ansöka här.

Programmet finansieras av Nordiska ministerrådet, Föreningen Norden och medverkande arbetsgivare.