Aktuellt

13 apr 2021

Välkommen på nordisk quizkväll!

Vill du briljera med dina kunskaper om Norden samtidigt som du lär dig något nytt och träffar andra Norden-entusiaster? Kom då med på vår frågesport!

Den 21 april kl. 19.00-20.30 bjuder Föreningen Norden in till en digital quizkväll med tema Norden. Vi som leder dig genom frågor om allt från kultur och trender till historia och aktualiteter från Nordens alla hörn heter Eva Dolezelova och Ida Berg. Vi är aktiva i föreningens ungdomsutskott och bjuder tillsammans med övriga teamet på Föreningen Norden in till en kväll där vi kan mötas över lands- och generationsgränser trots tider av social distansering. Vi träffas på Zoom och genomför quizet online på plattformen Kahoot.

Men vad är Kahoot? Det är en webbplats för frågesport online, och alla kan delta med sin mobil eller surfplatta. Du behöver inte registrera dig eller ladda hem några appar, utan det räcker med att surfa till Kahoots webbsida och fylla i frågesportens unika nummer som du kommer att få i början av mötet.

Observera att du inte kan delta genom den enhet du anslutit med, utan du behöver en extra enhet för frågesporten. Du kan exempelvis använda din surfplatta och din mobil. En fråga i taget ställs och det gäller för dig att välja rätt svarsalternativ!

Att delta i frågesporten är gratis, enkelt, roligt och smidigt – du kan göra det från soffan, köksbordet eller annan favoritplats i hemmet, men du behöver anmäla dig! Quizkvällen är öppen för alla medlemmar i Föreningen Norden men också övriga nordenintresserade – så tipsa gärna dina vänner! Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller. Du anmäler dig senast den 18 april via denna länk. Den 19 april skickas en länk till evenemanget i Zoom till din mejl.

Här hittar du eventet på Facebook, bjud gärna in dina vänner där.

Har du inte använt Kahoot tidigare så är du välkommen att ansluta till evenemanget i förväg, klockan 18:30, för en genomgång. Vi går också igenom alla funktioner grundligt innan frågesporten startar, så alla kan hänga med! Vi ska gå hand i hand, genom frågesporten, du och jag. *nynnar på Vikingarna*

Dyk upp på Zoom den 21 april klockan 19:00 så dyker vi ner i ett hav av Nordenkunskap tillsammans!

Aktuellt hos Föreningen Norden