Nordiska författarbesök – Bergrún Íris besöker Norrbotten!

Nu under vecka 9 genomförs projektet Nordiska författarbesök i samarbete med Norrbottens distrikt. Den isländska författaren och illustratören Bergrún Íris Sævarsdóttir besöker under veckan skolor i Piteå, Luleå, Boden, Haparanda, Gällivare och Kiruna.

Bergrún Íris har en BA-grad i konsthistoria från Islands universitet och har dessutom avslutat en diplomutbildning i teckning vid bildkonstskolan i Reykjavík. Hon har illustrerat ett flertal barnböcker och datorspel. Bergrún Íris fick nominering till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2015 för sin bok Vinur minn vindurinn, som handlar om islänningarnas favoritsamtalsämne och huvudintresse; vädret.

I projektet Nordiska författarbesök får nordiska elever och deras lärare ett besök av en nordisk författare. Syftet med besöket är att ge eleverna en spännande och positiv upplevelse samt ett personligt möte med en nordisk författare. På det viset ökar vi intresset för läsning, nordisk litteratur och kultur, samt stödjer undervisning i grannspråken och internordisk språk- och kulturförståelse.