Allmänt, Folkrörelse, utbildning och kunskap, Fred och demokrati, Kultur och turism, Press, Trygghet och välfärd

16 okt 2017

Nordiska biblioteksveckan 2017

I novembermörkret tänds samtidigt tusentals ljus i hela Norden och de baltiska länderna. Då är det dags för Nordiska biblioteksveckan som hålls 13-19 november 2017 .Biblioteksveckan samlar för den 21 gången barn, unga och vuxna till världens största högläsningsevenemang. Över 2000 skolor, bibliotek och andra kulturinstitutioner deltar varje år i denna fina tradition. Den gemenskap, inspiration och läslust det skapar hos barn och vuxna från Grönland i väst till Estland i öst är helt unik.

Måndagen 13 november är den stora högläsningsdagen. Då blir det lässtund för barn och unga på morgonen, ”Kura Gryning”. På kvällen samlas vuxna till en stämningsfull afton med högläsning under ”Kura Skymning”. Detta är startskottet på en hel vecka med högläsningar, författarbesök, utställningar och kulturupplevelser på skolor, bibliotek och institutioner runtomkring i hela Norden och Baltikum.

I idékatalogen hittar du inspiration till din högläsningsstund.

Öar i Nordren är årets tema

De utvalda böckerna är:

För vuxna: Is :Ulla-Lena Lundberg

För unga: Maresi: Maria Turtschaninoff

För barn: Skatteön :Mauri Kunnas

Det är helt gratis att delta i Nordiska biblioteksveckan. Registrering görs på hemsidan www.bibliotek.org. På hemsidan finns mer information både om Nordiska Biblioteksveckan och om böckerna.

Kom med i den nordiska litteraturgemenskapen!

Nordiska biblioteksveckan arrangeras av Föreningarna Nordens Förbund och Norden- föreningarna och understöds av Nordiska Ministerrådet.

Kontakt:
Anne Malmström, projektledare
E-post: [email protected]
Tel: +45 53 69 30 66
Föreningarna Nordens förbund

Aktuellt hos Föreningen Norden