Aktuellt

8 jul 2021

En hyllning till gränsfri kärlek

Allt fler gränser öppnar upp i Norden. Svinesundskommittén i samarbete med Föreningen Norden och Grensetjänsten Norge-Sverige vill nu dokumentera vikten med gränsfriheten med kampanjen ”Gränsfri kärlek”.

”Så många som var tredje svensk har en nära familjerelation till ett annat nordiskt land, enligt vår undersökning från 2020. Att röra sig fritt över gränserna för att kunna träffa nära och kära är således oerhört viktigt för många i Norden och vi vill nu uppmana unga som äldre att visa upp all den kärlek som finns över gränsen” säger Åsa Torstensson, ordförande i Föreningen Norden Sverige.

Med kampanjen uppmanas alla som har påverkats av stängda gränser mellan Sverige och Norge under pandemin att dela foton tillsammans med de nära och kära man nu kan träffa igen, eller på sin favoritplats på andra sidan gränsen. Du kan bli en del av kampanjen genom att använda hashtagen #grensefrikjærlighet eller #gränsfrikärlek och tagga @svinesundskommittén på Facebook och Instagram.

I samband med lanseringen av kampanjen släpps en kort film om Pontus och Ola, tvillingbröder som bor på var sin sida om den norska gränsen på gamla Svinesundsbron. Du kan läsa mer om kampanjen och titta på filmen HÄR.

Aktuellt hos Föreningen Norden