Aktuellt

9 jun 2021

Är du också intresserad av ungas mobilitet i Norden?

Den 17 juni kl. 9.30-11.30 bjuder Föreningen Norden in till ett idélab på ungas mobilitet i samarbete med Nordjobb.

Vill du säsongsarbeta i ett annat nordiskt land? Vill du veta mer om hur din framtida karriär och arbete kan påverkas av att arbeta i andra länder? Vill du höra om hur Spotify och Svenska Turistföreningen jobbar med mobilitet och distansarbete? Har du idéer om hur du vill utveckla ungas mobilitet i Norden? Delta i vårt idélab på just ungas mobilitet och var med och utveckla en integrerad och hållbar region i Norden.

Föreningen Norden har i över 100 år verkat för ett integrerat och hållbart Norden. Ett Norden där människor möts över landsgränser genom relationer, resor, studier och arbete. Tillsammans med våra nordiska systerföreningar vill vi utforma ett Norden där människor vill bo, leva och skapa tillsammans med andra. I gemensam sak drev vi på 1950-talet igenom arbetet med att avskaffa de nordiska gränshindren.

Med mobilitetsprogrammet Nordjobb har vi sedan 1985 förmedlat över 27 000 säsongsjobb till unga i Norden och Europa. Med Nordjobb vill vi öka ungas mobilitet mellan länderna för att öka den språkliga och kulturella förståelsen mellan den kommande generationens kreatörer, ledare, innovatörer och skapare av det nordiska samarbetet och gemenskapen.

Med denna förmiddag vill vi både inspirera och inspireras. Vi är nyfikna på dina idéer och tankar om: hur vill du att mobilitet ska utvecklas i Norden? Med vad och var vill du arbeta och studera? Hur vill du lära dig mer om dina nordiska grannländers språk och kultur?

Den 17 juni kl. 9.30-11.30 kommer du att få tycka, fråga och höra om dessa och andra teman genom samtal med bland annat: Ingrid Johannson, tidigare nordjobbare och numera ambassadör på UD, Ida Berg, nuvarande nordjobbare på Island, Mikael Bäckström, HR Lead Freemium Business Unit/VP HR på Spotify, Maria Svensson Wiklander, grundare till The Remote Lab, samt Daniel Skog, ansvarig opinionsbildning och påverkan på Svenska Turistföreningen.

Läs mer om eventet och anmäl dig HÄR –> https://www.subscribepage.com/mobilitetinorden

Aktuellt hos Föreningen Norden