Aktuellt

2 feb 2020

Till medlemsorganisationer inom föreningen Norden

(Sidan kommer att uppdateras löpande)

Till medlemsorganisation inom föreningen Norden​.

Med anledning av att vi tillsammans tar ansvar för att dels minska smittspridningen, dels skydda särskilda riskgrupper följer vi i föreningen Norden aktivt myndigheternas beslut, råd och rekommendationer.

Om möten, seminarier och liknande

Om det inte är absolut nödvändigt så rekommenderar vi att ni flyttar fram möten och arrangemang alternativt hittar andra lösningar. Ni kan gå på vandringar, ha cirkelverksamhet och styrelsemöten utomhus eller hålla telefon- eller mobilmöten, alternativt andra digitala mötesverktyg, till exempel Skype eller Facetime.

Sluta inte ha kontakt med varandra och med era medlemmar. Kontakt går att ha per telefon, mobil eller via nätet. 

Om lokala resor

Lokalavdelningar som har inplanerade resor får rekommendationen att flytta fram i tid. Beroende på researrangör och resebolag som anlitats finns olika avboknings- och ombokningsregler. Läs på ordentligt. Var ute i god tid att avboka eller omboka.

Genomförs en resa är det som vanligt reseförsäkring som gäller för deltagare. Ta upp frågan med leverantör vilken försäkring om gäller för resan från deras sida.

Att tänka på när ni planerar verksamhet för hösten är att Folkhälsomyndigheten fortsättningsvis uppmanar att hålla avstånd och inte resa om man är äldre eller tillhör riskgrupp, och om man reser använd då egen bil eller cykel. Mera information hittar ni här FHM 

Till sist, håll er uppdaterade och följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Exempelvis:

Skydda dig och andra från smittspridning

Riskbedömning för evenemang och sammankomster

Allmänna råd

Ta hand om er och varandra!

(sidan kommer att uppdateras löpande) 2020-10-12

Aktuellt hos Föreningen Norden