Allmänt

13 feb 2020

Josefin Carlring – ny generalsekreterare för föreningen Norden

Under våren 2020 tillträder en ny generalsekreterare för föreningen Norden.

Vi välkomnar Josefin som ny generalsekreterare. Hon är mycket kompetent och har stor erfarenhet av arbete i ideella föreningar, säger förbundsordförande Berit Andnor Bylund.

Föreningen Norden har sedan hundra år tillbaka arbetat med att stärka och fördjupa det nordiska samarbetet. Behovet av nordiskt samarbete är större än någonsin beroende på bl a det säkerhetspolitiska läget, klimat- och hållbarhetsfrågorna samt den demokratiska utvecklingen. Här spelar det civila samhället och dess föreningsliv en avgörande roll för att öka det folkliga engagemanget för att uppnå ett framgångsrikt arbete.

Josefin Carlring har gedigen erfarenhet av att leda och utveckla ideell verksamhet både som General Manager för Svenska Postkodstiftelsen och som internationell projektledare och nordisk koordinator inom Scouterna. Josefin kommer närmast från en roll som senior rådgivare och konsult för en rad svenska och internationella ideella organisationer både i eget bolag C Beyond Impact och Eliasson Group.

Föreningen Norden firade förra året 100 år och arbetet för hållbar utveckling och demokrati i Norden är mer aktuellt än någonsin. Globalt är de nordiska länderna en förebild för arbetet med att uppfylla FN:s Hållbarhetsmål och jag kan inte tänka mig ett mer inspirerande och aktuellt uppdrag än att forma framtidens initiativ för ett ökat nordiskt samarbete tillsammans med medarbetare, medlemmar och lokalavdelningar, säger Josefin Carlring.

Josefin tillträder formellt sin tjänst som generalsekreterare 1 maj och efterträder Bo Andersson som slutar efter drygt åtta år som generalsekreterare.

 

Åsa Torstensson
Förbundsordförande
[email protected]

 

Mari Andersson
Kommunikatör
[email protected]

Aktuellt hos Föreningen Norden