Aktuellt

27 apr 2020

Unga vill uppleva Norden

”Frågan är vilket nordiskt äventyr jag inte längtar efter – alltifrån att visa min vän runt Stockholm, ta min mamma på en utflykt till Sveriges äldsta stad Sigtuna, hälsa på vännen i norr till att träffa mumintrollet i Mumindalen.” – Marysia, en av vinnarna i #mynordicadventure

Den 15:e april avslutades instagramtävlingen ”My Nordic Adventure” vilket betyder att priserna i form av tre ekologiska resekit kommer snart hitta sin väg till sina nya lyckliga ägare.

”Njut av att ha handsprit som luktar whiskey eller av att planera vad som kanske eventuellt förhoppningsvis kan hända om pandemin tar slut. Åtminstone för en stund. Typ en månad räcker. Jag ska tex resa med min cykel upp till Kiruna och har några check-ins på min karta upp i norr. Det är ju riktigt skönt att ha fina grejer runt omkring sig så jag ser verkligen fram emot att befinna mig någonstans jag, som barn, aldrig trodde skulle vara nåbart för mig. Kiruna och Rovaniemi har alltid varit de ”mystiska” städer jag hörde om när jag var 5 och trodde de inte fanns på riktigt!! Så. Nu i sommar, om Covid-19 drar härifrån så fixar jag en sjuk resa upp, because why not?” – Marta.

Vi har fått in fantastiska bidrag och alla hade sina egna uppfattningar om hur ett nordiskt äventyr skulle se ut. Från en kort utflykt till Köpenhamn till en ambitiös resa Norden runt. Det visade sig att man inte kan ha för många reseplaner och att vi ibland måste hitta äventyr i vardagen men det ska inte stoppa oss från att drömma.

Variation var precis vad vi var ute efter och det var jätteroligt att se alla bidrag men inte lätt att välja bara tre vinnare! Till slut valde vi de inlägg som vi tycker beskriver längtan efter att resa i Norden på ett extra kreativt och originellt sätt.

Grattis till er som vann denna gång och stort tack till alla som deltog i tävlingen och lycka till med era framtida äventyr.

Läs gärna mer om möjligheter för unga i Norden här!

Aktuellt hos Föreningen Norden